Producer, componist, tekstschrijver, toetsenist en vocalist. Rob Schurgers alias Rob Lecardinale (23 augustus 1966 te Maastricht) wist al op zeer jonge leeftijd wat hij later wilde gaan doen: muziek produceren!

Op 12 jarige leeftijd begon hij als drummer in de coverfunk band “The Spy”. Op 16 jarige leeftijd switchte hij naar toetsen om de muziek die hij al geschreven had te kunnen opnemen en uitwerken. Zijn eerste producties stuurde hij op 18 jarige leeftijd op naar verschillende maatschappijen, wat resulteerde in een publisherscontract bij EMI. Dit combineerde hij met het spelen in hotellounges in Zwitserland en Duitsland. Op 24 jarige leeftijd kwam hij bij de populaire rockband Rock’d house. Samen met o.a drummer Bart Vergoosen (Ilse Delange), gitarist Joost Vergoosen (Kayak) en saxofonist Peter Hermesdorf (prijs North Sea 2002) speelde hij door heel Nederland en daar buiten. Deze band begeleidde tevens bekende nederlandse artiesten van die tijd zoals Brenda Peters (Winnares Soundmix show) en Jettie (MaiTai). Na Rock ‘d House beperkte hij zich enkel nog tot interim klussen bij o.a Groove ‘d Princess en Volumia. Dit omdat hij zich meer wilde gaan toeleggen op het schrijven en produceren.
In 2006 brengt hij zijn demo album onder de titel “Perfectionality” uit, dat zeer goed ontvangen wordt door verschillende A&R’s. In datzelfde jaar schrijft hij “the anthem” voor het grootste dance event van Polen: Sunrise! Dit nummer brengt hij als opening “live” ten gehore voor meer dan 20.000 toeschouwers. In datzelfde jaar komt de single “The Night” uit die hij samen met Silvano Da Silva produceerde voor het Soulisimo label. In 2009 zou hij hier ook zijn track “Looking Good” uitbrengen. Terug in 2008 produceert hij samen met producer Ettiene Overdijk de track “End of Time” die uitgebracht wordt onder het voormalig label van Tiësto: Black Hole. De samenwerking tussen de twee producers bevalt zo goed dat ze besluiten meer projecten samen te doen, waaronder een aanstaand project voor niemand minder dan David Bowie. Het management van deze grootheid heeft Overdijk & Lecardinale benaderd een voormalige hit van Bowie opnieuw op te nemen, gezongen door Lecardinale zelf.


Rob Lecardinale (rechts) & Etienne Overdijk in Studio Cardinale te Maastricht.

Verder wordt Lecardinale’s nummer “No one loves me like you” in december 2008 uitverkozen als finalist bij het Nationaal Songfestival door De Toppers. Het nummer eindigt tijdens de wedstrijd op 1 februarie 2009 als derde achter winnaar “Shine”. Door dit succes komt hij in de stal van nederlands grootste independent publisher Strengholt te Naarden. Hiervoor schrijft hij in opdracht aanvragen voor Rob de Nijs, Sara Kroos, Jannes, Studio100 (K3) en meer.

Op 4 september 2009 is Lecardinale’s NSF nummer de programmatune van het RTL4 programma “Glitter,Glamour,Gordon” en tevens Gordon’s nieuwe single : “Niemand lacht zoals jij”. Deze single komt op 11 september 2009 de Mega top 100 binnen!
In Oktober 2009 wordt Rob benaderd de single én het gehele album van zangeres Rebecca (popstars 2008) te produceren. De release hiervan is gepland in maart 2010. De single gaat ”All your talk” heten!
Na de vele aanvragen en positieve reacties op de track “End of Time” (2008), wordt in november 2009 besloten een EP (3 remixen) met videoclip te releasen van het nummer. Deze bereikt na 6 weken al meer dan 10.000 vieuws op youtube.


Rob Lecardinale en René Froger op 1 februari 2009 in studio 22 te Hilversum tijdens het NSF.

Rob Lecardinale performing in video “End of Time” Black Hole records 2009.
November 2009 is tevens de maand dat Rob de eerste single produceert voor Popstars finaliste Rebecca Schouw.


“All your talk” is een discoknaller van jewelste. Later in 2010 produceert en schrijft Rob de track “Recognize me” voor Rebecca. Dit ten behoeve voor de stichting Loverboys. Het nummer wordt vervolgens gebruikt in de gelijknamige VPRO documentaire.
2010 zou het jaar worden van vele colloberaties en lange termijn samenwerkingen. EDM producers/dj’s RoulnDoors (Defected Records) zijn een voorbeeld hier van. Zij hebben hun productieskills middels productie workshops van Rob bijgeschaafd. Rob zou later enkele vocals inzingen op hun tracks.


Rob wordt in Maart 2010 benaderd door de Belgische artiest Raffaele. Raffaele had jaren ervoor een nummer 1 hit gescoord met “Una Notte Magica” en wilde zijn carriere weer oppakken. De eerste single die uit deze samenwerking volgde was “Als ik durven zou”, waarbij Rob ook zijn vaste pianist werd tijdens live optredens. Buiten Raffaele’s soloproject liep er ook nog een groepsproject genaamd Settemani. Samen met Angelo Cammalleri in 2004 gestart, produceren zij heerlijke Italiaanse lounge music. De jaren die zouden gaan volgen, wordt ook Rob hierbij betrokken.

Rob co-produceert later dat jaar “Wake up” en “Some other way” voor rising star Jeronimo. Main producer is Patrick Renier (Belle Perez, Sisters Only, Lisa del Bo). De samenwerking met Patrick Renier zou tot op de dag van vandaag blijven duren. Patrick Renier’s ” top of the bill ” studio at APR (Tongeren) wordt door Rob gebruikt voor grotere projecten die hij in zijn eigen studio niet kan herbergen of technisch aankan.

Nadat het album klaar was is Rob nog enkele jaren (tot 2014) de demo producties voor Jeronimo blijven doen. Jeronimo is niet alleen bekend als zanger/tekstschrijver maar ook een begenadigt acteur en presentator.
2011 begint met een mega promo producie voor het Chinese theemerk “China Tea”. Het nummer wordt later ingezongen door de nummer 1 zanger van China. Het liedje is geschreven door Peter Hofman en in Maastricht geproduceert door Rob. Internet overbrugt alle afstanden tegenwoordig Het nummer wordt nog steeds gebruikt voor alle promotieële activiteiten van “China Tea “.
Raffaele scoort een nummer 2 hit in België met de single “Eva”. De vocals van Eva worden door Rob in Studio LC geproduceerd. De totale eindproductie komt in handen van Massimo D’Ambra uit Napels. Ook met Massimo zouden nog vele colloberaties volgen. Jeronimo

TV optreden Anne’s ” Tien om te zien ”

Rob tourt vervolgens, in de hoedanigheid van gitarist, met Raffaele en band langs diverse TV studio’s in Vlaanderen.

ImpressieTV optredens tijdens promotour “EVA”
Backstage tijdens promotour “EVA”

Rob start zijn eigen project “Tigana”. Samen met voormalig vocalcoaching leerlinge Fyona Macey produceert hij enkele tracks. Tigana is loungie EDM en zou in 2016 weer opgepakt worden. De eerste single gaat ” Ready ” heten.

Oktober 2011 mastert Rob het album Ave Maria Christmas Concert van The Romanian Chamber Orchestra and Choir, met als dirigent Raymond Jassen. In de jaren erna volgen er nog enkelen. Studio LC is de vaste master facilliteit van Cadenza Productions, die de zaken van dit geweldig symphonie orkest behartigd.

Dirigent Raymond Janssen

2012 volgt met diverse demo- en eindproducties voor Jeronimo. Er volgen diverse colloberaties met o.a Dana Winner en zanger Yass Smaali, die dat jaar de finale van de Voice of Vlaanderen bereikt.

Yass Smaalie at Studio LC

2012 is het jaar van de “ghost productions”. Ghostproductions zijn producties die in opdracht van dance deejays gemaakt worden, die ze dan vervolgens onder hun eigen naam uit kunnen brengen. Tegenwoordig is het als dj erg belangrijk jezelf te promoten met je eigen producties. De betreffende dj’ s brengen de ideeën aan en wij voeren ze uit. Vervolgens worden ze onder hun naam en met hun credits uitgebracht. Studio LC doet dit voor diverse dj/producers. Onze referenties op dit gebied kunnen we hier dan ook niet opnoemen, daar dat zo afgesproken is met de klant.

Raffaele neemt de vocalen op zijn nieuwe album “Napoli”. Napolitaanse evergereens in een modern jasje. Massimo D’Ambra produceert het totale album. Rob wederom de vocals van Raffaele. Prachtig album geworden.

Noa Neil at Studio LC

2013 begint met het vorm geven van de nieuwe single van Jeronimo “coat of many colours”. Opgeluisterd met een fantastisch gospelkoor o.l.v Dylan Lewis.
Het zou een zeer productief jaar worden voor Jeronimo. In dat zelfde jaar volgen namelijk nog “my little dog has puppies”, “Je te donne” (duet met Noa Neal) en “Bamba” (duet met Trini Lopez).

Rob wordt benaderd een remix te maken van de dancetrack “The way I like it” van niemand minder dan Chriss Willis (David Guetta). Geschreven voor de winnaar van The voice of America, werd dit super nummer door gekibbel van maatschappijen nooit uit gebracht. Doodzonde.

Rob arrangeert diverse single releases voor APR studio’s. Voor de nieuwe Belgische “zusjes” groep “Sisters only” arrangeert hij “Hello World” en “So good”. “Sisters Only” bestaat uit de zusjes Anke, Femke en Ymke. De jongste van de drie (Femke) won in 2011 Junior Eurosong en Ymke behaalde in 2010 de finale.

Sisters Only

Voor de nieuwe Kerst CD van Lisa Del Bo wordt een vijftal nummers gearrangeerd. De CD wordt gevolgd door een aantal uitverkochte Kerstconcerten. Het succes heeft ertoe geleid dat het een jaarlijks terugkerend evenement geworden is.

Studio LC wordt benaderd om de stem van actrice Gaite Jansen op te nemen. Door Gaite’s druk tijdschema (voor een andere film), wordt uitgeweken naar ons. De film heette “Supernova”, geregiseerd door Tamar van den Dop. Niet onze core business, maar zeer goed gegaan en een tevreden klant.

2014 opent met een arrangement voor de singlerelease van “Fun for everyone” van “Sisters Only”.

Later dat jaar wordt het nieuwe album van Settemani gepresenteerd. Rob (toetsen) wordt samen met Gionathan D’Orazio (drums) benaderd deel uit te maken van de live band. Er volgen ter promotie enkele tv- en live optredens. De ruwe versie van het album is later geremixed en geremastered in Milaan door een van de grootste producers van Italië. De release wordt medio 2016 verwacht.

Rehearsals Settemani

Lisa Del Bo heeft een hit met het nummer ” Stilte voor de storm”. Een prachtig duet met haar zoon Eli. Geproduceerd door Patrick Renier van APR Studio’s, met een arrangement van Rob Lecardinale. De vlaamse versie van “Calm after the storm” klinkt fantastisch!

In opdracht van Cadenza Productions een album geproduceerd met een van de meest belovende vibraphonisten ter wereld…… Diximus Andrei Voica. Deze talentvolle Roemeen heeft reeds diverse malen opgetreden in het beroemde Concertgebouw Amsterdam en wordt gezien als een van de grootsten op zijn instrument. Prachtig album geworden.

Midden 2015 het arrangement gemaakt voor ” Een parel als jij ” van Lisa Del Bo. Een Vlaamse cover van “All I want”. Productie in handen van Patrick Renier.

De eerste single van Elina Khamadieva geproduceerd. “Do you remember” is een prachtige powersong geworden. Door haar zelf geschreven. Trots op het eindresultaat en de geweldige videoclip die erbij gemaakt is!

De tweede single ” Hopeless ” geproduceerd voor Elle Hollis. Een waardige opvolger van haar debuut “One Day”. Dit multi-talent is niet alleen een geweldige zangeres, maar schrijft ook prachtige liedjes. Een artieste pur sang. 5 jaar geleden bij mij binnen gekomen voor vocalcoaching en na het horen van haar eerste klanken, meteen overtuigd van haar talent.

Nick Dijkstra

Mijn leerling Nick Dijkstra krijgt de rol van het beest in de musical ” Beauty & the Beast “. Begin 2016 volgt de rol van Jezus in “Jezus ChristSuperstar”. Super trots op deze fantastische zanger.

Januari 2016….Arrangement programmatie voor de nieuwe single “Een nieuwe dag” Van Lisa Del Bo. De prachtige videoclip, geschoten in Spanje, maakt het geheel compleet. Geproduceerd door Patrick Renier.

Februari en Maart 2016………. Arrangementen gemaakt voor het nieuwe album van Jo Vally. De nummers zijn grotendeels geschreven door niemand minder dan John Terra, die het samen produceert met Patrick Renier.

April 2016……… Programmatie en keyboards op nieuwe single van Doran

Juni 2016……… Productie Jeronimo DaSilva Unplugged Vol. I

Juni 2016……… Laatste AH Voice-over met de one and only Harrie Pieck
Augustus 2016………Jeronimo in live shows “Next Boy / Next Girl Band”

September 2016……..

Finished Programming nieuwe album van Lisa del Bo

Januari 2017 Productie debuut single van Nino Debois….

Mei 2017
Productie 2e single van Nino Debois…. Cover van Torn (Nathaly Imbruglia)……… Droom

Augustus t/m December 2017
Start en eindproductie album “Christmas with Aïssa” met als single “Mary’s Boy Child”

Januari 2018
Single release “Jij bent mijn alles” van Aïssa

Maart 2018
Single release “Nooit” van Aïssa.

Mei 2018
Single release “I wanna be loved by you” by Nino Debois. Written & Produced by Rob Lecardinale
Augustus 2018
Single release “Perfect Sky” van Nino Debois. Written & Produced by Rob Lecardi