Muziek is je grote passie en dankzij alle digitale mogelijkheden zijn goede en acceptabele producties binnen jouw handbereik gekomen. Ga je zelf uitzoeken hoe je het beste resultaat krijgt? Of wil je muziek maken en zo gauw mogelijk resultaat boeken? Maak je creativiteit ten gelde met een Workshop Producer van Studio LC.

Onze opleiding tot producer is een van de meest flexibele en breedste opleidingen in Nederland. Wij bieden je de mogelijkheid de opleiding te volgen op de software van jouw keuze: Logic X /Cubase / Protools / Studio One. Je kunt zelf aangeven naar welke stijl je voorkeur uitgaat en welke sound je wilt bereiken. Neem wat voorbeelden mee die je aanspreken. Vanaf daar gaan we samen aan de slag.

High end of low budget ? Het maakt voor ons totaal niet uit of je nu veel of weinig apparatuur tot je beschikking hebt of dat jouw spullen niet overeenkomen met de onze. Het concept blijft namelijk hetzelfde. De benadering betreffende instellingen van bv plugins (compressors, limiters, FX, etc) en het toepassen daarvan, is bij een high-end uitrusting exact hetzelfde als bij een lowbudget. De geluidskwaliteit mag dan misschien verschillen, maar wij leren je wel hoe, wanneer en in welke mate je de techniek dient te gebruiken. Dit geldt voor alle aspecten binnen onze opleiding.

Wat heb je nodig? Wat je uiteraard wel nodig hebt is een computer, recording-software (DAW) en liefst een toetsenkeyboard. Wij geven les op uiteenlopende versies van Logic X, Cubase, Studio One en Protools. Verder bieden wij je ook de mogelijkheid om (beter) te leren spelen op een keyboard. Dit zijn geen conventionele pianolessen, maar wij kunnen je binnen enkele lesuren op een muzikale manier vertrouwd maken met misschien wel de belangrijkste ‘tool’ van de hedendaagse DAW producer. Je maakt het jezelf op die manier wel zo gemakkelijk.

Gevorderde producers Heb je al behoorlijk wat ervaring als producer maar kom je niet verder met een productie? Neem een proefles en kijk hoeveel er nog te leren valt. Je krijgt les van Rob Lecardinale, die voor veel gerenommeerde artiesten materiaal heeft aangeleverd en geproduceerd. Zo is Lecardinale onder meer schrijver/producer/ arrangeur, programmeur van o.a. Rebecca popstars 2008, Gordon/ NSF(Toppers, ghostproducer diverse Dance-dj’s/acts, Raffaele, Lisa Del Boo, Top pops, Nino Debois, en vele anderen…..